Nieuws & events 2017-11-30T17:57:09+00:00

Activiteiten op De Vlier (januari 2018)

January 5th, 2018|0 Comments

Klik op de poster om hem op groter formaat te bekijken.

Video: Alle Zaken op een Rijtje

December 7th, 2017|0 Comments

https://youtu.be/i8r0WEGJAZI WZC De Foyer stond op 2, 3 en 4 december centraal in het programma Alle Zaken op een Rijtje op Kanaal Z. Wie de aflevering gemist heeft, kan ze nu online terug bekijken. [...]

Video: Vooropening Zilversterre

December 1st, 2017|0 Comments

https://www.youtube.com/embed/bbcOWanZxCM De vooropening van Zilversterre, het nieuwe huis van WZC De Foyer in Gent, was op 10 november 2017 een groot succes. Meer dan 450 gasten kwamen er de tentoonstelling Trots op 80! Het [...]

WZC De Foyer op Kanaal Z Event

November 24th, 2017|0 Comments

Hoe kan het mens-zijn centraal staan binnen de zorg in een woon- en zorgcentrum? Zie ons antwoord vanaf 2 december doorlopend op Kanaal Z.

Zora in National Geographic evenement

September 4th, 2017|0 Comments

Wie meer wil weten over de kleine zorgrobot Zora die meewerkt op afdeling De Vlier in WZC Weverbos, kan er vanaf deze maand over lezen in de Duitse National Geographic. Download hier het artikel.

Weverbos stelt Gentse feesten centraal voor activiteiten evenement

July 6th, 2017|0 Comments

Met de Gentse Feesten en de Ronde van Frankrijk voor de deur maakt ook WZC Weverbos zich klaar om zich in de festivalsfeer te wentelen. Bekijk hier de kalender.

National Geographic toont interesse in Zora

June 14th, 2017|0 Comments

Artificiële intelligentie is een markt die steeds groter en belangrijker wordt. Met die gedachtenstelling kwamen 2 journalisten en een fotograaf naar WZC Weverbos. Daar maakten zij kennis met Zora in de ouderenzorg.

Activiteiten De Vlier voor juni 2017 evenement

May 30th, 2017|0 Comments

In juni staan er weer heel wat nieuwe activiteiten op de kalender van De Vlier en De Braem. Geniet van de verschillende sneukelmomenten doorheen de maand (De Vlier) of doe mee aan de dansnamiddag (De Vlier & De Braem) of waarom niet eens de duofiets huren voor een namiddagje fietsen met familie?

Bloemen planten op De Braem Event

May 24th, 2017|0 Comments

Met de lente en warme temperaturen in de lucht kan je niet binnen blijven zitten. Ook de bewoners van De Braem niet. Bloemenperkjes werden opnieuw ingericht en de duofiets werd bovengehaald. Geniet hier van de foto's!

Week van de Valpreventie 2017 evenement

April 28th, 2017|0 Comments

Eén op de drie ouderen in Vlaanderen valt minstens één keer per jaar. Gelukkig kan je je er tegen wapenen door in beweging te blijven. Onze wzc's werken mee om valincidenten tegen te gaan.

Simonne wordt 100 jaar! evenement

March 30th, 2017|0 Comments

Afgelopen zondag was wel een heel speciale dag voor Simonne. Met een optreden van haar dochter, Viviane Steyaert, en muzikant Jan Parent, vierde zij samen met De Vlier haar 100ste verjaardag.

Iedereen Beroemd – De Week van Jomewo (video) Nieuws

March 23rd, 2017|0 Comments

Jomewo kwam in de week van 8 maart uitgebreid in Iedereen Beroemd op Één. Met een vijfdelige reportage schetsten ze hoe het leven van enkele personen met jongdmeentie eruit zag. Herbekijk de afleveringen hier. (+ VIDEO)

Activiteiten April in Weverbos evenement

March 21st, 2017|0 Comments

In april staan er weer heel wat nieuwe activiteiten op de kalender in Weverbos. Ontdek samen mt De Vlier de nieuwe Gentse bibliotheek The Krook en Kook samen met De Braem appelbeignets. Geniet zeker mee van het paasontbijt. Bekijk hier alle activiteiten.

Vorming Reanimatie door 80 medewerkers bijgewoond

March 20th, 2017|0 Comments

Op 7 en 14 maart hebben 80 medewerkers van WZC De Foyer de tweejaarlijkse vorming reanimatie en verplaatsingstechnieken gevolgd.

Doe mee met de grote eierenzoektocht evenement

March 14th, 2017|0 Comments

Binnenkort is het Pasen en komt de paashaas eitjes verstoppen in en rond WZC Weverbos. Wees er zeker met de kinderen bij.

Activiteiten De Braem februari 2017 evenement

March 6th, 2017|0 Comments

Februari was een korte maar boeiende maand voor de bewoners van De Braem, Weverbos: de dansnamiddag, het maandelijkse verjaardagsfeest, Valentijn en de daarbij horende creanamiddag, soep maken en het uittesten van de duofiets. Bekijk hier alvast enkele foto's.

Jomewo op 6 maart in Iedereen Beroemd evenement

February 27th, 2017|0 Comments

Mis het niet, onze afdeling Jomewo voor personen met jongdementie of het syndroom van korsakov, staat vanaf 6 maart 5 dagen lang in de belangstelling in Iedereen Beroemd om 19.42u op ÉÉN.

Schrijf u in voor de activiteiten van maart evenement

February 27th, 2017|0 Comments

De frietkotnamiddag, de verjaardag van een 100-jarige, een uitstap naar het Huis van Alijn of het MIAT, ... onze bewoners hebben een maand vol activiteiten gepland staan. Bekijk hier het overzicht en schrijf u nu in.

Iedereen Beroemd: De Week van … Jomewo evenement

February 16th, 2017|0 Comments

Jomewo krijgt een eigen voorstelling op Iedereen Beroemd. Kris en Philippe maken samen De Week Van, een rubriek die elke week een inkijk geeft in een dagdagelijkse, veelal onbekende leefwereld. Jomewo, de afdeling binnen WZC De Zilvermolen voor personen met jongdementie, trok eveneens hun aandacht.

Lieve Blancquaert verkent Zilversterre evenement

January 19th, 2017|0 Comments

Lieve Blancquaert organiseert samen met WZC De Foyer een eigen tentoonstelling rond Trots op 80! in WZC Zilversterre.

Gelukkig Nieuwjaar!

January 3rd, 2017|0 Comments

Net voor middernacht op oudejaarsavond komen de bewoners van de Zorgcampus Glorieux te Oostakker de familie van WZC De Foyer vervoegen. Ik heet hen van harte welkom in onze organisatie.

100 jaar De Foyer, een overzicht evenement

November 15th, 2016|0 Comments

WZC De Foyer bestaat 100 jaar in 2016. Elk huis kon zelf beslissen hoe ze deze speciale gebeurtenis betekenis gaven. Een Vlaamse kermis, een breughelmaaltijd, een teletijdmachine en een uitstap naar de Buckwalhoeve maakten dat elke bewoner een speciale dag beleefde. Bekijk hier de foto's en filmpjes.

De meiboom is geplant event

November 3rd, 2016|0 Comments

De bouw van WZC Zilversterre heeft afgelopen donderdag haar hoogst mogelijke punt bereikt. Traditiegetrouw vierde de hele bouwploeg deze gebeurtenis met frietjes en een meiboom.

Verkent u mee Gent? evenement

October 18th, 2016|0 Comments

Voetbal, een uitstap naar Gent en de Seniors @ the Movies. Het zijn telkens uitstappen van De Vlier, Weverbos, waar u ook deze maand hoort bij te zijn. Bekijk hier ons aanbod en schrijf u vandaag nog in.

Global Handwashing Day evenement

October 15th, 2016|0 Comments

Bacteriën en ziektekiemen krijgen minder kans om zich te verspreiden wanneer mensen hun handen met zeep wassen. Dat is de boodschap die UNICEF vandaag centraal stelt op de Global Handwashing Day.

Voeg leven toe aan leeftijd Nieuws

September 9th, 2016|0 Comments

Met het ouder worden, wordt bewegen vaak moeilijker waardoor de kwaliteit van leven achteruitgaat. Kinesitherapeuten, gespecialiseerd in oefeningen, bewegen en functioneren, kunnen helpen om mobiliteit en zelfstandigheid te bewaren.

Iedereen Beroemd EVENT

August 18th, 2016|0 Comments

De tien bewoners van de assistentiewoningen van De Zilvermolen waren op zijn paasbest voor de cameraploeg van Iedereen Beroemd. Wanneer de camera draaide kwamen de woorden van 't Vliegerke van Walter De Buck naar boven, vergezeld van een enthousiast danspasje. (+ Foto's)

De Braem naar Harry Malter evenement

August 18th, 2016|0 Comments

Benieuwd naar de activiteiten van de bewoners van De Braem? Bekijk hier foto's van de uitstap naar Harry Malter, het muzikale bezoek van Leo De Visscher, de creatieve namiddag en de maandelijkse kookactiviteit.

De Braem viert Gentse Feesten + foto’s evenement

August 3rd, 2016|0 Comments

Wie in Gent verblijft, kan niet voorbij de Gentse Feesten. De Braem, Weverbos, had twee weken vol Gentse optredens en uitstappen. Bekijk hier de foto's.

Eerstesteenlegging WZC Zilversterre is feit nieuws

July 4th, 2016|0 Comments

Sander Vercamer, Eerste Gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen, heeft de eerste steen van WZC Zilversterre gelegd. Het is een mijlpaal binnen de 100-jarige geschiedenis van WZC De Foyer. Bekijk hier foto's en lees de speeches.

Anne De Moor nieuw onafhankelijk bestuurder De Foyer Nieuw

June 30th, 2016|0 Comments

Anne De Moor is sinds de algemene vergadering van 22 juni 2016 is Anne aangesteld als onafhankelijk bestuurder van WZC De Foyer. Een onafhankelijk bestuurder is geen lid van De Foyer, maar volgt in het bijzonder de materie rond deugdelijk bestuur op.

Weverbos supportert Belgisch elftal evenement

June 23rd, 2016|0 Comments

Bewoners en medewerkers stonden gisteren klaar om te supporteren voor België tegen Zweden tijdens het EK.

Medewerkers volgen opleiding handhygiëne Opleiding

June 23rd, 2016|0 Comments

De medewerkers van WZC De Foyer volgden afgelopen maandag een opfriscursus handhygiëne. Het belang daarvan mag niet overschat worden. Een goede handhygiëne is van groot belang om infecties en besmettingen te voorkomen.

Nieuw servies zorgt voor beter zicht Nieuws

June 21st, 2016|0 Comments

Bewoners van De Braem, Weverbos, gebruiken een nieuw, hoog contrasterend servies. Dat zorgt ervoor dat ouderen, en vooral personen met dementie, een beter onderscheid kunnen maken tussen tafel, serviet, borden en bestek met minder morsen en een verhoogde zelfredzaamheid tot gevolg.

De Braem naar De Floraliën Foto's

June 1st, 2016|0 Comments

De Braem zit niet stil. Met een uitstap naar De Floraliën en een rondleiding op de Sint-Gregoriusschool, koken, bowlen en zingen, bleek mei een ontzettend drukke maand te zijn geweest. Bekijk hier de foto's.

De Foyer test uit: de dementia chair Nieuws

May 31st, 2016|0 Comments

Hoe kan een stoel de symptomen van dementie verminderen? Dat test de Dementia Chair voor 14 dagen uit op De Braem, de afdeling voor personen met dementie binnen WZC De Foyer.

Gaat u mee naar Oostakker-Lourdes evenement

April 21st, 2016|0 Comments

Doe nu mee met de activteiten van De Braem in WZC Weverbos. Koken, een uitstap naar Oostakker-Lourdes en elke dinsdag dansen. Bent u in vorm?

Foto’s maart: paaseierenzoektocht

April 13th, 2016|0 Comments

Maart was een drukke maand voor bewoners en familieleden van Weverbos: bowling, de paaseierenzoektocht, muzikanten die langskwamen, ... Het resultaat hiervan ziet u deze foto's.

Hoort u de paasklokken al? evenement

March 10th, 2016|0 Comments

Wil je mee paaseieren zoeken of geniet je liever mee van een heerlijk paasontbijt? Bekijk hier onze evenementen rond Pasen in WZC Weverbos en WZC De Zilvermolen. U bent van harte uitgenodigd.

TV Oost bericht over overname Abdij Roosenberg TV

February 12th, 2016|0 Comments

WZC De Foyer berichtte eerder over de overname van Abdij Roosenberg. Eergisteren besteedde ook TV Oost, de regionale zender van het Waasland, daar aandacht aan. Klik hier voor het nieuwsitem.

De Braem creatief aan de slag evenement

February 8th, 2016|0 Comments

Wafels bakken, genieten van accordeonmuziek en creatief aan de slag met de leerlingen van St-Gregorius. Het zijn maar enkele activiteiten die centraal stonden op De Braem. Klik hier voor meer foto's.

Nieuwjaarsreceptie op De Vlier EVENT

January 27th, 2016|0 Comments

Met hapjes en drankjes zetten de bewoners van De Vlier, Weverbos het nieuwe jaar 2016 feestelijk in. Getuige van dit gezellige familiefeest zijn de foto's die u hier kan vinden.

Nieuwjaarsspeech 2016: Passie op 80! VIDEO

January 22nd, 2016|0 Comments

Ronald De Buck, afgevaardigd bestuurder van WZC De Foyer, legt in zijn nieuwjaarsspeech uit waarom 2016 een jaar op mensenmaat wordt. Opgelet: de voorgaande link werkte niet correct. Onze excuses daarvoor. Het filmpje staat nu correct op de website.

Kerstmis op De Braem EVENT

December 23rd, 2015|0 Comments

De Braem gaat feestend het nieuwe jaar tegemoet. Bekijk hier ons jaarlijkse kerstfilmpje. Onze bewoners dompelen zich onder in de kerstsfeer met muziek, een goed versierde kerstboom, poëzie, drank, hapjes en een uitstap naar de Gentse kerstmarkt.

Kersthappening 2015 evenement

December 1st, 2015|0 Comments

WZC De Foyer en haar medewerkers nodigingen u uit om samen met onze bewoners Kerstmis en Nieuwjaar te vieren. Bekijk hier onze activiteitenkalender en hoe u zich kan inschrijven.

Onderzoek naar nieuwe invulling Roosenbergabdij Nieuws

November 13th, 2015|0 Comments

Vanuit de vzw Woon- en Zorgcentra De Foyer is er de ambitie om in de Roosenbergabdij in Waasmunster een kennis- en verblijfscentrum voor jongdementie te vestigen. In samenspraak met de congregatie en het Bisdom Gent zal de vereniging de volgende maanden het project in de context van het geklasseerde monument bestuderen.

Beleving De Braem september 2015 evenement

August 17th, 2015|0 Comments

De zomer gaat haar laatste maand in, maar daarom zitten de bewoners van De Braem niet minder stil. Bekijk de activiteiten van september en schrijf u alvast nu in.

De Gentse Feesten Evenement

August 17th, 2015|0 Comments

Tijdens de Gentse Feesten staat Gent niet stil. De bewoners van De Braem hadden hun eigen week in teken van de Gentse Feesten met eigen Gentse mokken en een bezoek aan de feesten. Bekijk hier de foto's.

De Braem maakt eigen broodpudding Evenement

August 17th, 2015|0 Comments

Koken, dat zit in de vingers van vele vrouwen. Daarom organiseert De Braem elke maand meerdere kookactiviteiten. Op 31 juli maakten de bewoners hun eigen broodpudding. Bekijk hier enkele foto's.

Afbraak Residentie Avondsterre

August 17th, 2015|0 Comments

De afbraak van Residentie Avondsterre is een feit. Eerder al vierden medewerkers eind juni het afscheid met een barbecue en een laatste blik achter de schermen. Bekijk hier het filmpje.

Beleving augustus evenement

August 4th, 2015|0 Comments

Dansen, koken, omgaan met dieren groot en klein, het zijn enkele activiteiten die centraal staan voor de bewoners van De Braem, Weverbos. Bent u familie en wenst u ook deel te nemen? U bent van harte welkom. Bekijk hier ons belevingsaanbod.

Tour de Gand evenement

July 29th, 2015|0 Comments

Niet alleen in Frankrijk is men gebeten door de koers-microbe. Ook in WZC Weverbos weten bewoners en medewerkers hoe ze de kilometers verslaan. Klik hier voor enkele foto's.

Weverbos: activiteiten juli 2015 Activiteiten

July 8th, 2015|0 Comments

Wenst u deel te nemen aan de activiteiten op De Braem, Weverbos? Kijk hier voor het programma van juli.

Thuis is waar ik zorgeloos ben – Boek visie

July 7th, 2015|0 Comments

Thuis is waar ik zorgeloos ben, dat is waar WZC De Foyer voor gaat. In het gelijknamige boek legt De Foyer u haar visie voor 2018 uit. Zorgzaam respect, autonomie en keuzevrijheid staan daarbij centraal. Download nu hier het boek.

Thuis is waar ik zorgeloos ben (+ kortfilm) Visie

June 19th, 2015|0 Comments

Hoe ziet de visie van WZC De Foyer eruit en hoe beïnvloed die haar bewoners? Het antwoord vindt u in het boek 'Thuis is waar ik zorgeloos ben - Visie 2018' en de bijhorende kortfilm. In deze kortfilm schetst WZC De Foyer de leefwereld van 5 van haar bewoners.

Nieuwe infosessies WZC De Zilversterre Infosessies

May 11th, 2015|0 Comments

Wat kan u van WZC De Foyer verwachten wanneer u in een assistentiewoning investeert? Die vraag beantwoorden wij op een van onze aankomende infosessies. Schrijf u nu alvast in.

Van slapen kan je vallen Week van de valpreventie 2015

April 20th, 2015|0 Comments

‘Van slaappillen kan je vallen’ is de nieuwe slogan van de Week van de Valpreventie voor 2015 die deze week doorgaat. Ook dit jaar doet WZC De Foyer mee.

Jomewo voor Jonge Mensen in een Woon- en Zorgcentrum

April 1st, 2015|0 Comments

Jomewo is de afdeling binnen WZC De Zilvermolen die openstaat voor jonge mensen met dementie of het Syndroom van Korsakov. Hebt u nood aan meer informatie daarover? Download nu onze brochure.

Paëlla avond De Vlier

March 10th, 2015|0 Comments

Op vrijdag 3 april is er Paëlla avond voor alle bewoners,& familieleden van De Vlier, vrienden, vrijwilligers en medewerkers. U bent ook welkom.

Paasontbijt op De Braem

March 10th, 2015|0 Comments

Op vrijdag 3 april is er een paasontbijt voor de bewoners van De Braem en hun familieleden.

Jaarlijkse paaseierenzoektocht WZC Weverbos

March 10th, 2015|0 Comments

Op woensdag 1 april gaat de jaarlijkse paaseierenzoektocht van WZC Weverbos weer door. Schrijf je kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen snel in!

Activiteiten De Braem maart 2015

March 3rd, 2015|0 Comments

Hier een overzicht van alle activiteiten De Braem maart 2015

De Braem op uitstap naar het bowlingpaleis Lochristi

March 3rd, 2015|0 Comments

Op 24 maart gaan de bewoners en familieleden van De Braem naar het bowlingpaleis in Lochristi, voor een gezellige namiddag bowling en meer,...

Zondag 1 maart Nationale stoofvlees met frieten dag

February 24th, 2015|0 Comments

Zondag 1 maart is het nationale stoofvlees met frieten dag. WZC De Foyer eet zondag 1 maart overheerlijk stoofvlees met frieten.

Evenementen De Braem februari 2015 evenementen

January 21st, 2015|0 Comments

Schrijf je nu in voor de volgende evenementen: Week van de Poëzie, de Grote Pannenkoekenbak voor Lichtmis, geniet mee van de appelbeignets, toast mee op de jarigen van januari en de frietkotmiddag!

Bekijk nu de nieuwjaarsspeech Nieuwjaar

January 16th, 2015|0 Comments

Ronald De Buck, afgevaardigd bestuurder van WZC De Foyer, heeft in zijn nieuwjaarsspeech van 2015 een vooruitblik op wat 2015 zal betekenen voor onze bewoners en medewerkers. Bekijk ze hier.

Dag van de psycholoog

January 9th, 2015|0 Comments

Als psychologen zijn we actief in diverse sectoren van de samenleving. De verschillen tussen die sectoren lijken soms erg groot met betrekking tot de activiteiten die psychologen ondernemen. Toch is er meer gemeenschappelijk dan de maatschappij op het eerste zicht zou vermoeden. De Dag van de Psycholoog werd gecreëerd om die gemeenschappelijkheid onder de psychologen terug te vinden.

Eet mee pannenkoeken op De Braem Evenement

January 7th, 2015|0 Comments

De Braem bakt verse pannenkoeken. Wij nodigen alle familieleden van bewoners van De Braem uit om samen mee te genieten. Schrijf je nu in onder 'evenementen'.

Leo De Visscher geeft kerstoptreden Evenement

January 5th, 2015|0 Comments

Op de tweede kerstdag stonden op De Braem, WZC Weverbos, dans en muziek centraal. Bewoners zongen en dansten enthousiast mee met Leo De Visscher. Klik hier voor meer foto's.

Iedereen geniet op kerstfeest De Braem evenement

December 23rd, 2014|0 Comments

Het kerstfeest op De Braem in WZC Weverbos was een verwenning. Familie en medewerkers hadden allemaal hun best gedaan om de eerste plaats te veroveren in de wedstrijd 'lekkerste gebak'. Bekijk hier enkele foto"s.

De Braem viert Kerstmis EVENEMENT

December 18th, 2014|0 Comments

Met de komende kerst, zijn de bewoners van De Braem in WZC Weverbos in feeststemming. Dat bewijst ons filmpje. De kerstboom versieren, kunstwerkjes maken en dansen, het hoort er allemaal bij, en met veel plezier.

December is feestmaand EVENT

November 17th, 2014|0 Comments

December is feestmaand, en daarom nodigt WZC Weverbos familie en vrienden uit om de feestdagen te vieren. Klik hier voor meer informatie.

CASA Good Practice Workshop CASA

October 27th, 2014|0 Comments

Een delegatie, allen in naam van WZC De Foyer, was aanwezig op de CASA Good Practice Workshop in Maidstone, Kent. De conferentie stond op 16 en 17 oktober in het teken van WZC Weverbos en de expertise waarmee het tot stand is gekomen.

Conferentie rond WZC De Foyer in Engeland CASA

October 14th, 2014|0 Comments

WZC De Foyer staat met haar werking centraal op het congres in Maidstone, Engeland, op 17 oktober. Naar aanleiding van het bezoek van Kent County aan WZC Weverbos, is WZC De Foyer op haar beurt uitgenodigd om in Engeland haar unieke werking uit te leggen.

WZC De Foyer op slotconferentie CASA CASA

October 14th, 2014|0 Comments

Hoe ziet de toekomst van de zorg eruit? Dat is de vraag die CASA zich de afgelopen vier jaar heeft gesteld. WZC De Foyer ging tijdens de slotconferentie mee in debat en legde de meerwaarde van innovatieve technologie uit.

Oktober 2014: De Vlier op uitstap Evenementen

September 25th, 2014|0 Comments

Afdeling De Vlier van WZC Weverbos nodigt de familieleden van haar bewoners mee uit op haar uitstappen. Schrijf je nu in voor de uitstappen van oktober.

Mantelzorgers centraal op Werelddag Dementie In de kijker

September 20th, 2014|0 Comments

Jaarlijks vindt op 21 september de Werelddag Dementie plaats. In Vlaanderen stellen de Alzheimer Liga en diverse partners op 20 september de mantelzorg voor mensen met dementie centraal. Bijna 4% van de Vlamingen is op de een of andere manier betrokken bij de zorg van een familielid.

Modeshow in Weverbos Evenement

September 19th, 2014|0 Comments

Mode is niet enkel voor lange, slanke, jonge dames. Ook ouderen kunnen hip voor de dag komen. Op 1 oktober organiseert WZC Weverbos een modeshow in samenwerking met Marleen Mode.

De Braem maakt wandeling door Gentbrugse natuur Foto's

September 5th, 2014|0 Comments

De afdeling De Braem van WZC Weverbos heeft op 29 augustus een wandeling gemaakt door het landelijke en rustige deel van Gentbrugge.

De Vlier feest – foto’s

September 5th, 2014|0 Comments

Na reeds 2 succesvolle familieavonden met boeiende voordrachten, kaas- en wijn en gezellig samenzijn kozen we deze keer op onze afdeling De Vlier voor een barbecue namiddag. Familieleden en medewerkers leerden elkaar wat beter kennen en bewoners stelden trots hun achterkleinkinderen aan elkaar voor.

Een bittere pil De Foyer in de media

September 2nd, 2014|0 Comments

Woon- en zorgcentra nemen steeds vaker het medicatiegebruik van haar bewoners onder de loep. Zijn ze overbodig? Nemen ze er te veel? Lees hier de antwoorden.

Dierendag in Weverbos evenement

August 29th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos organiseerde op 28 augustus een eigen dierendag. Honden, pony's, ... ze gingen allemaal op kamerbezoek.

Meubilair Avondsterre krijgt tweede leven verhuis

August 26th, 2014|0 Comments

39 bedden uit Residentie Avondsterre verhuisden vandaag naar hun tijdelijk nieuwe verblijf, de Broeders O.L.V. van Lourdes in Oostakker. Daarna gaan ze naar Tanzania.

WZC De Zilvermolen opent haar deuren

August 13th, 2014|0 Comments

WZC De Zilvermolen ontving op 5 augustus 2014 haar eerste bewoners van Residentie Avondsterre. Bekijk nu ons filmpje.

Roll-ball en eieren met spek De Braem

August 11th, 2014|0 Comments

De bewoners van De Braem genieten van een spelletje roll-ball en een uitgebreid avondmaaltijd met eieren en spek. Klik hier voor foto's.

Breng eens een huisdier mee naar Weverbos Werelddierendag

August 1st, 2014|0 Comments

Dieren fleuren mensen op. Ze brengen sociaal contact, een knuffel, een luisterend oor. Breng jij op 28 augustus ook jouw huisdier mee naar De Braem?

Vermijd giftige planten in een WZC Oproep

August 1st, 2014|0 Comments

Voor de veiligheid van onze bewoners, roepen wij familieleden en vrienden op om geen giftige planten mee te willen nemen naar onze woon- en zorgcentra.

Stem mee voor moderne zorg Oproep

July 30th, 2014|0 Comments

Hoe ziet de zorg in de toekomst er uit? Die vraag stelden 14 participanten uit 13 Europese regio's zich tijdens de CASA seminaries. Stem nu voor de zorg van de toekomst.

WZC Weverbos krijgt ‘doorgetrapte’ fiets

July 30th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos is de trotse eigenaar van de ‘doorgetrapte’ fiets van Marianne Thyssen, Europees parlementslids en ex-partijvoorzitter van CD&V. De fiets kadert in de actie ‘Doorgetrapt’, een project van Te Gek!? Op de Pedalen.

Weverbos viert jarigen juli en augustus Evenement

July 30th, 2014|0 Comments

Is je familie in WZC Weverbos jarig in juli of augustus en vier je graag mee op 28 augustus? Schrijf je nu in via onze website.

Residentie Avondsterre verhuist 5 augustus naar WZC De Zilvermolen

July 30th, 2014|0 Comments

WZC De Zilvermolen opent op 5 augustus 2014 haar deuren voor alle bewoners van Residentie Avondsterre. Daarmee is een belangrijke mijlpaal bereikt: de bewoners krijgen nu zorg op maat met behulp van de meest moderne infrastructuur, aangepast aan hun leeftijd en zorgbehoeften.

Foto’s activiteiten De Braem juli 2014

July 23rd, 2014|0 Comments

Foto's activiteiten De Braem juli 2014 Enkele sfeerbeelden van de activiteiten van afgelopen juli.

Solliciteer nu voor verpleegkundige in Weverbos Vacature

July 10th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos heeft momenteel een tijdelijke vacature (met optie vast) voor een Verpleegkundige.

Solliciteer nu voor zorgkundige in Weverbos Vacature

July 9th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos heeft 2 openstaande vacatures voor zorgkundige. Vervanginscontracten van ong. 9 maand.

Trots op 80! Een nieuwe fototentoonstelling van WZC De Foyer, door Michiel Hendryckx

July 8th, 2014|0 Comments

De tentoonstelling Trots op 80! van Michiel Hendryckx heeft vrijdag 4 juli de deuren in WZC De Zilvermolen geopend. In de aanwezigheid van de fotograaf, konden de gasten zijn foto’s in het nieuwe woon- en zorgcentrum bewonderen.

Foto’s activiteiten juni 2014

July 7th, 2014|0 Comments

Hier enkele foto's van de activiteiten in de maand Juni.

Platina huwelijk op De Braem

June 27th, 2014|0 Comments

Dhr. Jan Talboom en Mevr. Yvonne Aerts zijn dit jaar 70 jaar getrouwd. Zie hier de foto's van de feestelijke viering.

De Vlier feest

June 26th, 2014|0 Comments

Op zondag 31 augustus is er voor alle bewoners, familieleden, vrienden en medewerkers van afdeling De Vlier een gezellige culinaire namiddag.

WZC Weverbos van WZC De Foyer: voorbeeld op congres in Roemenië

June 12th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos van WZC De Foyer: voorbeeld op congres in Roemenië   Uit een aantal tweets blijkt dat op 12 juni 2014 WZC Weverbos tijdens de CASA Knowledge Transfer [...]

Foto’s familiedag De Braem

June 6th, 2014|0 Comments

De familiedag van De Braem was een groot succes.

Delegatie uit Finland op bezoek bij WZC Weverbos

May 21st, 2014|0 Comments

Op 20 mei heeft WZC Weverbos een delegatie vanuit de regio Tampere, Finland, ontvangen.

Kermis Gentbrugge

May 20th, 2014|0 Comments

Op maandag 2 juni 2014 gaan de bewoners van De Vlier naar de seniorennamiddag in de Vierde Zaal te Gentbrugge.

De Vlier naar Lourdes – Oostakker

May 20th, 2014|0 Comments

Op 11 juni en/of 18 juni gaan de bewoners, familie en vrienden van afdeling De Vlier naar Lourdes - Oostakker. U gaat toch ook mee?

Bezoek Kent County Council en de National Health Service

May 5th, 2014|0 Comments

Op 7, 8 en 9 mei ontving WZC Weverbos een delegatie vanuit Kent. Dit bezoek kadert binnen het Europese Casa-project, om tussen de Europese regio's kennis en knowhow over zorg en innovatie te delen. Bekijk hier de foto's

CEO ArjoHuntleigh op bezoek bij WZC Weverbos

May 5th, 2014|0 Comments

Op dinsdag 06 mei 2014 komt Dhr Harald Stock op bezoek bij WZC Weverbos. Dhr Stock is CEO van ArjoHuntleigh dit is de leverancier van o.a. de tilliften.

Week van de valpreventie

April 17th, 2014|0 Comments

Stappentellers, naakte voeten en dansen in naam van de Week van de Valpreventie. Bekijk hier hoe wij onze bewoners, hun familieleden en onze medewerkers bewustmaken van de gevolgen van vallen op oudere leeftijd.

Medicatie

April 17th, 2014|0 Comments

Bekijk nu in ons bijhorende filmpje hoe WZC De Foyer omgaat met medicatie.

Familieavond De Vlier uitnodiging

April 10th, 2014|0 Comments

Bent u familie van een bewoner op afdeling De Vlier? Kom dan naar onze gezellige familieavond.

Hand in Hand Dialoog tussen jong en oud

April 4th, 2014|0 Comments

Eind februari kwamen 112 leerlingen van het Freinetatheneum De Wingerd naar de verschillende huizen van WZC De Foyer. NTGent heeft samen met de leerlingen de gebeurtenissen en indrukken gebundeld en daar hun eigen bewerking van gemaakt: Hand in hand, dialoog tussen jong en oud. Schrijf u nu in voor de voorstelling.

Babyboom in Weverbos

April 3rd, 2014|0 Comments

In WZC Weverbos zijn op korte tijd vier medewerkers trotse mama geworden.

De Vlier gaat naar zee Uitnodiging

April 2nd, 2014|0 Comments

Op woensdag 4 juli gaan de bewoners van De Vlier in WZC Weverbos naar de zee. Het belooft een fantastische, culinaire en zonnige daguitstap te worden die niemand mag missen! Ook u bent uitgenodigd!

WZC Weverbos krijgt nieuwe inductiekookplaten

April 2nd, 2014|0 Comments

De assistentiewoningen van WZC Weverbos krijgen nieuwe inductiekookplaten. Die maatregel staat in het teken om de brandveiligheid en -preventie nog verder door te drijven.

Familiedag Uitnodiging

April 2nd, 2014|0 Comments

Hebt u familie op afdeling De Braem van WZC Weverbos? Dan bent u van harte uitgenodigd op onze familiedag.

“Het rusthuis van de toekomst, zien we hier in werking” Polen enthousiast over WZC Weverbos

March 28th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos heeft op 26 maart 2014 bezoek gekregen van een Poolse delegatie in het kader van de CASA secondment. Naast Weverbos maakten zij gedurende vier dagen lang kennis met verschillende Vlaamse kennis- en zorginstellingen.

Sodexo schrapt vlees van batterijkonijnen van het menu

March 19th, 2014|0 Comments

Sodexo serveert regelmatig konijnenvlees in haar restaurants en ook in WZC De Foyer staat het weleens de menu. Sinds deze herfst is dit vlees ook enkel afkomstig van dieren die in parksystemen worden gekweekt en niet in batterijkooien.

WZC Weverbos krijgt Flanders’ Care logo

March 19th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos heeft met haar werkplatform DomusAdmin het Flanders' Care label behaald. Het doel van het Flanders’ Care label is om een netwerk te visualiseren van organisaties die actief zijn met betrekking tot innovatie en ondernemerschap in de zorg met de ambitie om de kwaliteit van zorg te verbeteren.

WZC De Foyer wenst u een gelukkig 2014

March 19th, 2014|0 Comments

2014 wordt een jaar van grote uitdagingen. Hoe maken we onze zorgkwaliteit nog beter? Hoe zorgen we ervoor dat onze bewoners de verhuis naar WZC De Zilvermolen zo optimaal mogelijk ervaren? Bekijk nu de speech van afgevaardigd bestuurder, Ronald De Buck.

Internationale groep studenten bezoekt WZC De Foyer

March 19th, 2014|0 Comments

WZC Weverbos, Residentie Avondsterre en Huize Arion kregen op maandag 27 januari bezoek van een internationale groep studenten. Het bezoek vormt een deel van het IPLA, wat staat voor Interdisciplinary Programme on Living Aging, een programma gesubsidieerd door de Europese Unie.

Ook op oudere leeftijd blijft sport positief

March 19th, 2014|0 Comments

U bent nooit te oud om te beginnen met sport: zelfs mensen die pas op latere leeftijd beginnen te sporten, doen er hun voordeel mee. Dat blijkt uit een studie in het British Journal of Sports Medicine.

PLATO op bezoek

March 19th, 2014|0 Comments

Samen met een groep ondernemingen wisselde WZC Weverbos op 17 februari haar eigen ervaringen rond evoluties binnen de zorgsector uit. Dat gebeurde naar gelegenheid van een bezoek van PLATO, een onderdeel van VOKA en intensief ondersteuningsproject voor kmo-bedrijfsleiders, gebaseerd op het peterschapsprincipe.

Muziek en dans brengt oud en jong samen

March 19th, 2014|0 Comments

WZC De Foyer, Freinetatheneum De Wingerd en NTGent slaan de handen in elkaar. Samen maken zij het project ‘Dialoog tussen jong en oud’, waarbij jong en oud met elkaar door kunst verbonden wordt.

Medicatie op maat

March 14th, 2014|0 Comments

20 miljoen besparen met pillen per stuk, kopt De Standaard in dit artikel op 5 maart 2014. Bij WZC De Foyer passen we de techniek van medicatiebedeling per stuk al 2,5 jaar toe (met uitzondering van de wettelijke verplichting om doosjes te kopen).

Dialoog tussen jong en oud

March 12th, 2014|0 Comments

WZC De Foyer, Freinetatheneum De Wingerd en NTGent sloegen de handen in elkaar en creëerden samen het project ‘Dialoog tussen jong en oud’.

Welkom Een nieuwe website

March 5th, 2014|0 Comments

Welkom op de nieuwe website van WZC De Foyer!

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 88

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Heerweg-Zuid 126
9052 Zwijnaarde
09 222 52 89

Jan Van Aelbroecklaan 64
9050 Gentbrugge
09 330 10 01

Kortrijksesteenweg 775
9000 Gent

Sint-Jozef 1 bA
9041 oostakker
tel: 093237810
info@zcglorieux.be