Woon en zorgcentrum DE FOYER

A A A

WZC Weverbos heeft drie kamers die voor kortverblijf in het woon- en zorgcentrum ter beschikking staan. Twee kamers kortverblijf zijn gelegen op de Vlier. Dat is een afdeling waar mensen verblijven met fysieke afhankelijkheid. Eén kamer kortverblijf is gelegen op de Braem. Dat is een afdeling met verhoogd toezicht die zich richt naar personen met dementie.

De maximum periode kortverblijf is bepaald op 60 dagen na elkaar. U kunt er maximum 90 dagen per jaar gebruik van maken.

Bij de realisatie van de kamers investeerden wij een groot gedeelte in het comfort van onze bewoners. Elke kamer beschikt over een elektrisch verstelbaar bed, een wandkleerkast, een elektrisch verstelbare relaxzetel, een koelkast, een flat-screen tv en een plafond-tilliftsysteem.

Iedere kamer beschikt daarnaast ook over een oproepsysteem en een eigen sanitaire ruimte met lavabo, toilet en douche.

Wie kiest voor kortverblijf?

Wie na een ingreep of een verblijf in een ziekenhuis nood heeft aan een veilige omgeven, kan een kortverblijf een goede oplossing zijn. Naast medische en verpleegkundige opvolging, bieden wij ook activering, revalidatie, animatie en ontspanningsmomenten aan.

Daarnaast kan het ook als mantelzorger handig zijn om opnieuw op adem te komen. De zorg uit handen geven, al is het maar voor even, kan al een goede stimulans zijn om uw batterijen terug op te laden.

Meer informatie over prijzen en de tussenkomst van mutualiteiten kan u in onze brochure ‘Kortverblijf’ vinden.